IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Живот
15:44 | 21 април 2019
Обновен: 22:34 | 14 април 2024

Масаж с вулканични камъни – кои са предимствата му?

Използва се при редица проблеми

По материала работи: Пламен Янков
Масаж с вулканични камъни – кои са предимствата му?

По-мрачното време и сезонът предразполагат към пролетна умора. За да се избавите от болките в ставите, главоболието и меланхолията по това време на годината, е добре да се движите повече и да ходите на масаж поне веднъж месечно.
 

Има най-различни видове масажи. Този с топли вулканични камъни е един от най-популярните при неразположения през пролетта. Той помага на тялото, подложено на стрес, да се отпусне, пише Tialoto.bg.
 

Гладките камъни, използвани по време на така наречената „Stone therapy“, се нагряват до 50 градуса и се поставят на определени части на гърба и краката. Така топлината активира седем енергийни центъра на организма.
 

Кои са предимствата на масажа с вулканични камъни?
 

Подобрява циркулацията на кръвта и лимфата
 

Чрез кръгови движения, вибрация, почукване и разтриване с нагорещените камъни, кръвта в частта на тялото, която се третира, се раздвижва, а с това се стимулира и движението на лимфата, която изгражда имунитета и така защитава организма. Това е един вид детоксикация, която се отразява добре на организма.
 

Подсилва имунитета
 

Масажът подпомага работата на имунната система. Кръвни проби, взети преди и след въпросната терапия, показват, че хормонът аргинин-вазопресин регулира кръвното налягане и задържането на вода. Този масаж се препоръчва през зимата и рязката смяна на температурите, когато тялото е предразположено към настинки.
 

Облекчава раздразнението
 

Масажът с вулканични камъни е чудесен за релаксация при хора, които имат проблеми с нервите или са прекалено стресирани от определени обстоятелства. Топлите камъни, поставени на различни точки от тялото, успокояват и намаляват раздразнителността и главоболието.
 

Отпуска мускулни болки
 

Една от основните ползи на масажа е отпускането на мускулите след прекомерно натоварване, схващане или някаква травма. Движенията с камъните увеличават притока на кръв в определени области, в които човек изпитва болка. От друга страна редуването на топли и студени камъни намалява възпалението.
 

Помага при безсъние
 

Ходенето на масаж с вулканични камъни в края на деня може да ви помогне да заспите по-лесно и да имате качествен сън, ако преди това тревожността и стресът не са ви давали да спите. Движенията с камъните по гърба имат успокояващо действие, което помага на тялото да изпадне по-лесно в покой.


Четете още: Етерично масло от тамян. Ароматерапия
 

Коментари

Новини Варна