IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Живот
14:44 | 22 април 2019
Обновен: 02:32 | 14 април 2024

Сияйна усмивка – как да я постигнете с натурални средства?

Вижте как

По материала работи: Пламен Янков
Сияйна усмивка – как да я постигнете с натурални средства?

Честата консумация на кафе и тютюнопушенето променят цвета на зъбите. В някои храни има определени пигменти, които също оказват влияние. Колкото и да ги мием с четка и паста за зъби поне два пъти на ден, понякога това не е достатъчно.
 

Освен използването на вода за уста и конец за почистване на пространството между зъбите, има няколко домашни средства, които са ефикасни за избелване. Те могат да подобрят оралната ви хигиена. Ето кои са те:
 

Кокосово масло
 

То е известно със своето детоксикиращо действие. Грижи се за състоянието на кожата, косата, но и помага за избелването на зъбите. Може да разтопите 2 лъжици от биопродукта и да жабурите с него за около 10-15 минути. Кокосовото масло ще премахне бактериите и ще направи усмивката ви по-сияйна.


Активен въглен
 

На пазара се продават специални пасти с активен въглен, но и кутийки с прах от него. Той е предпочитан от много хора, защото има абсорбиращо действие. Попаднал върху повърхността на зъбите, той се свързва с танините, които причиняват обезцветяване и премахва вредните бактерии. Другото нещо е, че има способността да регулира pH на устната кухина, с което предотвратява образуването на плака, възпаление на венците и кариеси.
 

Вземете четката си за зъби, намокрете я и я потопете в черния прах. Търкайте хубаво както всеки ден за около няколко минути, след което изплакнете с вода. Можете да използвате активен въглен един път седмично за по-бели зъби.
 

Куркума
 

Подправката не се използва само за готвене. Съставките ѝ имат положително действие не само върху имунната система, но и върху състоянието на зъбите. Куркуминът вътре придава жълт цвят, но въпреки това премахва кафявите натрупвания по емайла от пиенето на кафе, чай и други оцветяващи напитки.
 

Сода за хляб
 

Може да смесите содата с малко кокосово масло, след това да почистите добре с пастата зъбите. Може и да потопите само четката в нея. Препоръчително е да ползвате такава с по-меки косми, за да не нарушите целостта на емайла. Содата за хляб се използва за избелване на зъбите до 1-2 пъти седмично.
 

Кислородна вода
 

Водородният пероксид се продава в аптеките. Трябва да си купите вода, която не е силно концентрирана, за да не изгорите венците и устната кухина. След като измиете зъбите с паста, може да потопите тампон в кислородна вода и обтриете всеки един зъб с него. След няколко секунди изплакнете добре с вода. В никакъв случай не жабурете зъбите с водородния пероксид.


Още по темата: Кога да мием зъбите си?
 

Коментари

Новини Варна