IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Живот
11:29 | 30 май 2019
Обновен: 17:31 | 27 април 2024

Пресни картофи с гъби и топено сирене

Да ви е сладко!

По материала работи: Слав Велев
Пресни картофи с гъби и топено сирене

Приготвяне:

Продукти:

1, 5 кг пресни картофи

2 тиквички

200- 250 гр пресни гъби (печурки)

250 гр пушено топено сирене

1 ч. л. сушен риган, черен пипер на вкус

сол на вкус

1 връзка копър

 

Начин на приготвяне:

Картофите се обелват и слагат във вряща подсолена вода. Варят се около 15 мин. След което картофите се оцеждат от водата, смесват се с копъра и се изсипват в тавичка. Гъбите се режат на филийки и се запържват леко в малко олио, като се подправят с черния пипер и ригана. След като се запържат се изваждат от тигана. В същия тиган се запържват и тиквичките, които са предварително измити и нарязани на тънки филийки. Когато тиквичките поомекнат, към тях се прибавят гъбите и пушеното топено сирене. Когато сиренето се разтопи, махаме тигана от котлона и с получената смес заливаме картофите. Наливаме малко вода и запичаме в предварително загрята фурна до получаването на златиста коричка. Приятен апетит!

 

az-jenata.bg

Четете още: Отслабване чрез ходене – кои грешки да избягваме?

 

Коментари

Новини Варна