IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
20:27 | 7 юни 2019
Обновен: 11:13 | 17 април 2024

Русия недоволна: Шедьовърът на HBO "Чернобил" е карикатура!

В Москва правят нов сериал, в който ЦРУ са виновни за аварията

По материала работи: Слав Велев
Снимка: HBO

Крейг Мазин, мъжът, който стои зад сериала "Чернобил" на HBO, прекарва години, за да може всяка част от филма му да е напълно адекватна - от обикновен тапет на стената до образа на някой от спасителите. Той създава свят, който е ужасяваща реплика на реалността от 1980-те. Ала макар почти целият свят да се възхити от сериала, а потребителите да му дадоха най-високата оценка в историята на IMDB, руснаците, разбира се, не бяха доволни.

 

И преди някой да им е казал "ако не ви харесва, направете си го сами", те започнаха работа по техния сериал за "Чернобил", който "разкрива истината". А тя, както се и очакваше, хвърля вината върху... Америка. Както твърди статията в Moscow Times, не Анатоли Дятлов, а ЦРУ са отговорни за избухването на "Чернобил".

 

Режисьор на тази версия за трагедията в ядрената електроцентрала ще е Алексей Мурадов, който твърди, че историците не отричат конспиративната теория, че агент на вражеските сили е бил в "Чернобил" в деня на избухването.

 

Според медиите в Русия, шедьовърът на Крейг Мазин е една "карикатура" и също така: "само те имат право да говорят за историята си", която за нещастието на цяла Европа, щеше да убие хора не само в Съветския съюз.

 

Dnes.bg

 

  Четете още:  

Коментари

Новини Варна