IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Живот
09:10 | 10 юни 2019
Обновен: 04:44 | 24 април 2024

Кое е правилното почистване на кожата?

Паралелно с външното почистване на кожата, от съществено значение е и правилното хидратиране отвътре

По материала работи: Пламен Янков
Кое е правилното почистване на кожата?

Кожата е добре да се почиства редовно с цел премахване на мъртвите клетки от повърхността, но и за засилване на кръвообращението. Може да се използва четка или гъба за най-добри резултати. Четката подобрява циркулацията и дори може да намали видимостта на целулита.


Порите трябва да се поддържат чисти за здравословното функциониране на кожата. С напредването на възрастта е все по-трудно да се изхвърлят токсините от тялото, а това може да доведе до повехнала кожа, пише Puls.bg. Почистването на кожата премахва натрупванията, мръсотията и токсините от нея. Чрез ексфолиране на кожата се възвръща естественият ѝ блясък. След това обаче е задължително тя да бъде хидратирана. 


От друга страна, трябва да се внимава с ексфолирането, тъй като, ако е прекалено често, може да причини раздразнение, сухота и зачервяване. Достатъчно е то да се прави веднъж седмично.


Паралелно с външното почистване на кожата, от съществено значение е и правилното хидратиране отвътре. Когато тялото е обезводнено, клетките се запушват с токсини


Почистването на кожата води и до предотвратяване появата на пъпки, кожни заболявания и дори бръчки. Измиването ѝ трябва да бъде 2 пъти дневно – сутрин и вечер. Особено важно е почистването преди лягане, тъй като, ако това не се случи, през нощта кожата няма да може да се детоксикира. 


Освен това през деня по нея са натрупани мръсотии, които е задължително да се почистят вечерта. За почистването трябва да се използват правилните продукти, които да не дразнят кожата. Обикновените сапуни са твръде агресивни за кожата на лицето и лигавицата. Повечето са с високо pH, което вреди на кожата и я прави чувствителна. В допълнение, сапуните изсушават изключително много кожата.

 

Още по темата: 

 

 

Коментари

Новини Варна