IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
18:06 | 15 юни 2019
Обновен: 01:56 | 28 март 2024

Може ли да се отслабне с каране на ролери

Проучване на Медицинското училище на Харвард дава отговор

По материала работи: Пламен Янков
Може ли да се отслабне с каране на ролери

Лятото вече е тук и всеки иска да оформи перфектна фигура за плажа и вълнуващите ваканции. Но някои хора просто мразят да ходят във фитнеса - залите са препълнени, има много непознати, упражненията са им скучни и не обичат да стоят в затворени пространство, когато са свободни и навън е слънчево и топло.


Някои пък не могат да си позволят да тренират здраво и не залагат на високоинтензивни тренировки, защото имат здравословни проблеми или просто не могат да издържат на темпото. Но все пак има начин да изгорите 500 калории за час, което е страхотно за една тренировка, по забавен начин и без да се натоварите много.


Това е да карате ролери. Ролерите са чудесни за пролетта и лятото. Просто отивате в близкия парк или в парк в центъра на града и започвате да карате. Няма нужда да записвате часове, да носите специални екипи и т.н.


А още по-хубавото е, че може да карате ролери с приятели - така ще ви е много по-весело. А в почивките, може да сядате на пейките, да пиете по фрапе или лимонада. Това, че сте с приятели, че разговаряте и се смеете, ще ви направи по-енергични и тренировката ще продължи по-дълго.


Проучване на Медицинското училище на Харвард показва, че хората изгарят по 260 калории само за 30 минути каране на ролери. По този начин за час, вие ще може да изгорите над 500 калории, което се равнява на изгореното при по-високоинтензивни тренировки.


Карането на ролери е аеробно упражнение, което значи, че оформя перфектно бедрата, прасците и заздравявя бедрените мускули, пише Teenproblem.net. Този спорт влияе добре и на сърцето.


Четете още: Съвети за по-хубава кожа през лятото

Коментари

Новини Варна