IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Живот
09:41 | 17 юни 2019
Обновен: 14:15 | 15 април 2024

Летни брускети с ягоди и рикота

Време на приготвяне: 40 мин Порции: 10

По материала работи: Слав Велев
Летни брускети с ягоди и рикота

Продукти:

24 резена франзела

3-4 супени лъжици масло, размекнато

150 г сирене рикота

2 чаши нарязани пресни ягоди (на филийки)

¼ чаша бяла захар или пудра захар (или колкото е необходимо)

1-2 стръкчета мента

 

Приготвяне:

Нарежете франзелата. Загрейте фурната на слабо. През това време намажете тънък слой масло върху всяка филийка. Запечете филийките до златисто за 5-6 минути. Извадете ги от фурната и ги охладете леко на стайна температура. Намажете всяка филийка с малко рикота и върху нея подредете ягодите. Поръсете всяка брускета със захар или с пудра захар.Върнете във фурната за 2-3 минути, колкото захарта да се карамелизира, но без да изпичате плодовете. Декорирайте с листенца мента.

 

Сервирайте веднага.

 

az-jenata.bg

Четете още: Хармония в кухнята – чрез фъншуй

Коментари

Новини Варна