IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
14:56 | 30 юни 2019
Обновен: 04:04 | 19 април 2024

Как ни помага алое верата?

Растението съдържа много минерали, ензими и витамини

По материала работи: Пламен Янков
Как ни помага алое верата?

Алое вера е считано от египтяните за растение на безсмъртието, а от индианците като райска пръчка. То притежава невероятни лечебни свойства, някои, от които може би не знаете. Растението помага при ожулвания, порязвания и изгаряния, но ползите от него не се ограничават само до това.


Алое вера съдържа повече от 200 естествени съставки като полизахариди, витамини, ензими, аминокиселини и минерали, които подпомагат усвояването на хранителни вещества.


Според журнала за Наука и Здраве на САЩ, алое вера също притежава антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства, които подпомагат имунната система при почистването на организма от токсините и нахлуващите вируси.


Но освен всички тези плюсове, растението има и други полезни действия. Tialoto.bg посочва някои от тях.
 

Минерали
 

Алое вера съдържа множество минерали като калций, магнезий, желязо и калий. Тези минерали действат заедно в организма и помагат за метаболитните процеси.
 

Ензими
 

Освен минерали, растението предлага и важни ензими като амилаза и липаза, които помагат за храносмилането чрез разграждане на мастните и захарните молекули.
 

Витамини
 

Проучване показва, че алое вера съдържа витамин B12, който е необходим за производството на червени кръвни клетки. Това е чудесна новина за вегетарианците и веганите, които често не могат да си набавят нужното количество B12 заради липсата на месо в менюто.
 

Други проучвания показват, че приемането на алое може да подпомогне на тялото по-лесно да абсорбира витамина. Растението е източник на витамини A, C, E, фолиева киселина и витамин B6.
 

Как да използвате съставката?
 

Алоето може да се консумира направо от растението, но най-лесният и най-вкусният вариант е сок от алое, който може да намерите в повечето магазини за здравословни храни. Можете също така да купите листата от много хранителни магазини.
 

Уверете се, че купувате чист сок от алое, който е или от цялото листо, или само от вътрешността на растението. Често обаче вкусът е леко горчив, така че може да го смесите с вашите шейкове. Хубаво е преди това да се уверите колко точно трябва да добавите. Често дозирането е написано на бутилката на сока от алое.


Четете още: Кога гел дезинфектантът се превръща в опасност за здравето?
 

Коментари

Новини Варна