Винен кебап с картофено пюре
Да ви е сладко!
Публикувана: 11 Sep 2019 | 10:14

Продукти:

700 г обезкостена свинска плешка

1 глава лук

4 с. л. олио

2 с. л. доматено пюре

1 дафинов лист

1 ч. л. червен пипер

няколко зърна черен пипер

1-2 зърна бахар

1 ч. ч. червено вино

сол на вкус

За картофеното пюре:

1/2 кг картофи

50 г краве масло

1/2 ч. ч. прясно мляко

сол и черен пипер на вкус

 

Приготвяне:

 

Месото се нарязва на кубчета и се запържва в олиото за минута. Прибавя се нарязаният на дребно лук, тенджерата се затваря и месото се задушава на тих огън до изпаряване на образувалия се бульон. Приготвя се картофено пюре, като картофите се сваряват с обелките и докато са топли, се обелват и пасират. Разбъркват се заедно с подправките, прясното мляко и маслото. Месото се поръсва с брашно и червен пипер, прибавя се размито в хладка вода доматено пюре и подправките. Наливат се виното и чаша гореща вода. Разбърква се и се задушава 10-15 минути. Кебапът се гарнира с картофено пюре.

 

az-jenata.bg

Четете още: Пиле салса

Коментари ( 0 )