Продукти:
700 г обезкостена свинска плешка
1 глава лук
4 с. л. олио
2 с. л. доматено пюре
1 дафинов лист
1 ч. л. червен пипер
няколко зърна черен пипер
1-2 зърна бахар
1 ч. ч. червено вино
сол на вкус
За картофеното пюре:
1/2 кг картофи
50 г краве масло
1/2 ч. ч. прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Месото се нарязва на кубчета и се запържва в олиото за минута. Прибавя се нарязаният на дребно лук, тенджерата се затваря и месото се задушава на тих огън до изпаряване на образувалия се бульон. Приготвя се картофено пюре, като картофите се сваряват с обелките и докато са топли, се обелват и пасират. Разбъркват се заедно с подправките, прясното мляко и маслото. Месото се поръсва с брашно и червен пипер, прибавя се размито в хладка вода доматено пюре и подправките. Наливат се виното и чаша гореща вода. Разбърква се и се задушава 10-15 минути. Кебапът се гарнира с картофено пюре.
az-jenata.bg
Четете още: Пиле салса
Коментари