Пилешко по френска рецепта
Време на приготвяне: 30 мин, Порции: 3-4
Публикувана: 24 Sep 2019 | 10:19

Продукти:

4 бутчета или пилешки гърди

2-3 големи глави лук

2 ч.л. прясно нарязана мащерка

сол, черен пипер на вкус

2 скилидки стрит чесън

1/2 ч.л. сушен риган

2 с.л. брашно

1 и 1/2 ч.ч. месен бульон

150 мл готварска течна сметана

настърган грюер за поръсване или друго сирене по ваш избор

 

Приготвяне:

Нарежете лука на по-едри ленти и го сложете в добре загрят тиган с малко мазнина. Добавете му сол и черен пипер. Когато стане златист, сложете чесъна и разбъркайте. Извадете го в чиния и в същия тиган сложете няколко капки мазнина. Нарежете месото като за яхния, оставете го на цели парчета, сложете го в купа и прибавете брашното, сол, черен пипер. Разбъркайте с пръсти добре, за да се овалят парчетата месо. След това ги запържете в загрята мазнина до златисто. Овкусете с малко риган, налейте бульона, сметаната и прибавете лука. Когато сосът се редуцира поръсете с настърганото сирене и покрийте тигана, за да се разтопи за няколко минути.

 

az-jenata.bg

Четете още: Салата „Панцанела“

Коментари ( 0 )