IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
12:24 | 21 октомври 2019
Обновен: 18:38 | 3 май 2024

Салата „Цезар“ с къдраво зеле и аншоа

Време на приготвяне: 15 мин., Порции: 4

По материала работи: Слав Велев
Салата „Цезар“ с къдраво зеле и аншоа

Продукти:

½ чаша лимонов сок, пресен

2-3 филета аншоа

2 скилидки чесън, обелен

½ чаена лъжица дижонска горчица

½ чаша зехтин

¼ чаена лъжица сол

черен пипер на вкус

6 чаши нарязано къдраво зеле

1 чаша крутони

¼ чаша настърган пармезан

 

Приготвяне:

Смесете лимоновия сок, аншоата, чесъна и горчицата в блендер. Смелете, докато се получи гъст сос. Добавете зехтина и отново пасирайте. Овкусете със сол и пипер. Нарежете къдравото зеле. Поставете го в голяма купа за салата. Към него добавете крутоните, пармезана. Залейте с дресинга и сервирайте.

 

az-jenata.bg

 

Опасни продукти дебнат от кухненските шкафове

Коментари

Новини Варна