IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
15:12 | 25 януари 2020
Обновен: 15:18 | 7 април 2024

Канадците към Хари и Меган: Плащайте си за охраната и сметките!

Близо 90 хил. подписа събра петиция на канадските граждани

По материала работи: Слав Велев
Канадците към Хари и Меган: Плащайте си за охраната и сметките!

Вече от няколко дни принц Хари и Меган Маркъл живеят щастливо на канадския остров Ванкувър в имение за 20 милиона долара.

 

Всеки път, когато двойката излезе на разходка, тя е придружена от няколко бодигарда, които наскоро започнаха да снимат и колите на чуждестранните медии, които си позволяват да щракват "без да искат позволение" усмихнатите Хари и Меган. Но канадците питат – кой плаща за тази охрана, след като херцозите на Съсекс няма да взимат държавни пари от Великобритания?

 

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо и до днес не е отговорил на този въпрос, а вероятността на държавата да бъде връчена сметка за милиони долари е голяма. Според британските медии именно това ще стане – Канада ще поеме разходите по двамата херцози. Но по думите на Трюдо, дискусията още продължава.

 

За да не се наложи със своите данъци да плащат охраната на Меган и Хари, няколко канадци започват петиция, която има за цел да накара двойката сама да си поеме разходите. Вече са събрани близо 90 хил. подписа, съобщава The Independent.

 

"Канадците пожелават на херцога и херцогинята на Съсекс всичко най-добро в търсенето на финансова независимост. Постигането на тяхната цел е важно, тъй като канадците не трябва да плащат сметките на двойката“, гласи текстът към петицията.

 

Аарон Вудрик, директор на Федерацията на данъкоплатците в Канада, казва, че кампанията не е срещу Хари и Меган, а има за цел да държи данъците на гражданите ниски, а правителството – честно.

 

"През последните няколко седмици получих много обаждания от хора, които казваха, че приветстват двойката тук, но не искат да й плащат сметките. В последно време това чувство стана още по-ясно. Канада е гостоприемна страна, но някои хора виждат Хари и Меган като заможни звезди, а не членове на кралското семейство. Те са тук точно заради това – да се откъснат от кралското семейство. Но част от начинанието е да си плащат сами сметките“, обяснява Вурдик.

 

Според експерти, цитирани от Globe and Mail, годишната сметка за охраната на Меган и Хари и синът им Арчи може да достигне 10 милиона долара.

 

"Мисля, че те или са обикновени граждани, или членове на кралското семейство. Не може и двете. Ако са обикновени граждани, то значи нямат нужда от охрана. И в двата случая – Канада не трябва да плаща“, казва 70-годишният Брус Уелш, който е бивш музикант и радио водещ в Сидни.

 

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна