IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
18:03 | 6 юли 2016
Обновен: 05:51 | 18 май 2024

Смененият шеф на АЕЦ "Козлодуй" – на прокурор

Борисов се посъветвал с Овчаров кого да назначи за нов

По материала работи: Юлиян Атанасов
Смененият шеф на АЕЦ "Козлодуй" – на прокурор

Срещу сменения вчера директор на АЕЦ "Козлодуй" Димитър Ангелов тече разследване, обяви премиерът Бойко Борисов в парламента. Министър-председателят отговори на въпрос на независимия депутат Георги Кадиев, който го попита за политиката на правителството по отношение на корупцията. Кадиев каза от трибуната, че още преди месец и половина е дал на Борисов документи за потенциални корупционни сделки и за офшорка на Сейшелите на изпълнителния директор на АЕЦ "Козлодуй".

 

"Разбрах, че преди мен за това са знаели депутати, поне един министър, много служители на държавни институции и резултатът от това знание е "нула" - той беше освободен заради изтичане на мандата", каза Кадиев и допълни, че това е класически случай на политически чадър. Борисов обаче му отвърна, че още същия ден, когато получил сигнала на Кадиев, службите поели случая. "Всичко е докладвано на главния прокурор, предприети са всички стъпки, ако престъплението се докаже, да се търси съдебна отговорност", каза премиерът.

 

Той даже обясни, че е звънял и на Румен Овчаров, който го уверил, че новият директор, който до вчера беше заместник, е максимално подготвен за поста. Кадиев репликира, че това е вторият кадър на ГЕРБ, след шефа на ДАИ, който "някак си минава между капките"."Не знам този човек да сме назначавали ние и да е член на ГЕРБ", каза Борисов и напомни, че шефът на ДАИ сега е в ареста.

 

dnes.bg

Коментари

Новини Варна