IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
12:28 | 9 ноември 2016
Обновен: 21:24 | 7 май 2024

Спипаха автоджамбази от Варна

Групата крадяла в Русе. В ареста попадна още един рецидивист

По материала работи: Борис Проданов
Спипаха автоджамбази от Варна

На 08.11. т.г., при съвместна специализирана операция на ОДМВР – Варна и ОДМВР – Русе, са задържани трима мъже от Варна, извършили кражбата на два леки автомобила «Фолксваген Пасат» комби и «Фолксваген Пасат» от територията на Русе. Единият автомобил е бил паркиран близо до бл. 54 в русенския квартал «Дружба», а другият - близо до бл. 210 в ж.к. «Чародейка». В резултат от предприетите съвместните процесуално – следствени действия двата откраднати автомобила са установени в местност «Траката» в гр.Варна. За извършените противозаконни отнемания са задържани трима мъже от Варна: П.Й. (28 г., известен на МВР), К.Д. (19 г.) и Н.Т. (22 г.). Двама от тях са приведени в Русе. По случая има образувано досъдебно производство, веществените доказателства и съпровождащата ги документация са предадени в ОДМВР – Русе. Уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Русе, работата по случая продължава в ОДМВР - Русе.

 

На 07.11. т.г., е образувано досъдебно производство за кражба на Л.А. «Рено», паркиран на бензиностанция в м-ст «Харамията», с оставен ключ. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установен и задържан извършителят – Н.П. (32 г.) от с. Рудник, общ. Аврен, известен на МВР. Материалите по случая са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Н.П. е задържан за срок до 24 часа, повдигнато му е обвинение. Наложена е марка за неотклонение «подписка». Автомобилът, обект на кражбата, е намерен и върнат на собственика му.

 

Вижте още: Взривиха банкомат в Русе, унищожен е магазин

Коментари

Новини Варна