IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Крими
11:32 | 17 януари 2017
Обновен: 18:42 | 28 март 2024

Осъдиха условно управителка на фирма, ощетила държавата с близо 500 хил. лв.

Присъдата на Окръжен съд-Варна може да се протестира или обжалва в 15-дневен срок

По материала работи: Пламен Янков
Осъдиха условно управителка на фирма, ощетила държавата с близо 500 хил. лв.

Варненският окръжен съд призна 28-годишната Р.Н. за виновна в това, че на 15.04.2013 г. в гр. Варна в качеството си на едноличен собственик и управител на еднолично дружество с ограничена отговорност, избегнала установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери - 481 600 лева. Тя потвърдила неистина в подадена справка-декларация по Закона за ДДС, в която декларирала неполучени реално 5 доставки от друго дружество, като с тях приспаднала неследващ се данъчен кредит в размер на 481 600 лв. Всички фактури са от месец март 2013 г. 


Наказателното дело се разгледа при условията на съкратено съдебно следствие, при което 28-годишната жена се призна за виновна, прие фактите и обстоятелствата, посочени в обвинителния акт, и се съгласи да не се събират доказателства в съдебната фаза. Съдът прие за съвместно разглеждане граждански иск от министъра на финансите в размер на 481 600 лв., ведно със законната лихва.


За деянието съдът й наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, намалено с 1/3 заради съкратеното съдебно следствие на 2 години, като изтърпяването му бе отложено с 3-годишен изпитателен срок. Р.Н. бе осъдена и да изплати обезщетение за причинени имуществени вреди в размер на 481 600 лв., ведно със законната лихва, до окончателно изплащане на сумата по гражданския иск.


Присъдата на Окръжен съд-Варна може да се протестира или обжалва в 15-дневен срок, считано от днес.

 

Четете още Тройно убийство смрази Вълчи дол

Съседи на убитите във Вълчи дол: Бяха тихи, кротки и добри хора

 

Коментари

Новини Варна