IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Крими
15:41 | 16 януари 2017
Обновен: 18:43 | 28 март 2024

Съседи на убитите във Вълчи дол: Бяха тихи, кротки и добри хора

Шокиращо е, това е голяма трагедия

По материала работи: Ставри Таргов
В тази къща на ул. "Мамарчев"11 са намерени убитите.


В зимния ден потегляме към Вълчи дол, за да разберем що за хора са били мъжът, съпругата и малкия им син Калоян, които бяха намерени убити в дома им на ул. „Мамарчев“ 11. Две мургави момчета ни посочват хубавата триетажна къща, където се е разиграла трагедията. Тя е само на метри от училището, където преди 15-ина години син на касапин преряза гърлата на 3 ученички.  

 

До къщата на местопрестъплението са спрени полицейски коли, тече повторен оглед. Труповете на баща, майка и син са намерени там в неделя по обед.

 

Дъщерята звънила на всички по телефона, но след като никой не й вдигнал, дошла, отключила и попаднала на ужасната гледка. Бащата на възраст 65 г. е бивш пожарникар, майката е работила като магазинерка, а малкият им син е бил ангажиран във варненска фирма за доставка на плотове и кухни.


Ето какво споделиха хора, които са познавали убитото семейство.

 

Пламен Георгиев:


„Съседи сме, живеем през една къща. Познавам ги от много отдавна – и бащата, и майката. Добри хора са, услужливи, помагали сме си взаимно. Не съм чувал между тях да е имало скандали. Много сме изненадани от станалото, и аз, и целият квартал. Нямам никакви предположения какво може да се е случило. Момче от блока отсреща каза, че е чуло за кратко крясъци и викове, но стрелба – не. Съседи пък са видели малкият син Калоян да купува бира в 23 ч. от денонощния магазин в събота. Семейството има също голям син и дъщеря, които не живеят тук. Всички сме потресени от станалото.“

 

Илия Точев:  


„Познавам майката и бащата, те са тихи, кротки и възпитани хора. Децата им обаче не познавам и нищо не мога да кажа за тях. Не съм чувал за някакви скандали. Макар че от децата може всичко да се очаква. Едва ли обаче това важи за конкретния случай.  Всичко е много шокиращо, трагедията е голяма. Разбрахме за нея от социалните мрежи. Не съм чувал конкретни коментари в града. Никой не е очаквал подобно нещо.“

 

Под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура във Варна е образувано досъдебно производство по случая с откритите три мъртви тела във Вълчи дол. Целта е да се установят причините и обстоятелства, при които е настъпила смъртта. Телата са на 65-годишен мъж, 57-годишната му съпруга и 28-годишния им син, открити с огнестрелни рани в дома им.

 

Основната версия, по която се води разследването, е за убийство с последвало самоубийство след битов скандал, но не се изключва нито една версия.

 

Извършен е оглед на местопроизшествието под ръководството на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна. Назначени са балистична, медицинска, дактилоскопна експертиза и са иззети веществени доказателства. Днес ще бъде извършена аутопсията на трите тела.

 

Работата по разследването продължава с извършването на процесуално-следствени действия.

 

Ставри Стефанов

Снимки авторът

 

Още за трагедията: Тройно убийство смрази Вълчи дол

Коментари

Новини Варна