IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
11:39 | 19 януари 2018
Обновен: 05:56 | 15 април 2024

Съдят 19-годишен, причинил средна телесна повреда на момиче във Варна

Подсъдимият ще отговаря за престъпление, което се наказва с лишаване от свобода до 6 години

По материала работи: Борис Проданов
Съдят 19-годишен, причинил средна телесна повреда на момиче във Варна

На съд с обвинителен акт Районната прокуратура във Варна е предала 19-годишния Яшар М., причинил средна телесна повреда на момиче. Степента на уврежданията на пострадалата се изразяват в счупване на носни кости, вследствие на удари в лицето, което довело до изкривяване на носната преграда и затрудняване на дишането. Подсъдимият ще отговаря за извършено престъпление по член 129, ал. 2, във връзка с ал. 1 от НК, което се наказва с лишаване от свобода до 6 години. 

 

Яшар и пострадалата се познавали от години. Били съседи от един квартал. Сближили в средата на 2015 г., като подсъдимият пожелал да имат връзка. След уговорка двамата се срещнали на 9 март 2016 г. близо до варненското училище „Свети Иван Рилски“. Седнали на пейка. Без обяснение Яшар взел мобилния телефон на момичето и започнал да блъска главата му в стената зад пейката. Нанесъл и няколко удара в лицето на момичето. Насилникът дърпал жертвата си за косата в опит да я завлече в училищния двор. Само намесата на случаен минувач спрял действията на Яшар, но временно. 
 

Насила, като я държал за косата, подсъдимият завлякъл жертвата си на автобусна спирка и я принудил да се качат в автобус, като я държал за ръката. След като слезли в района на Двореца на културата и спорта, Яшар отвел съседката си в Морската градина с намерението да прави секс с момичето. След нейния отказ продължил да й нанася удари в лицето и да я рита. Заплашил я, че ще я изнасили. 
 

С автобус двамата се върнали в квартала, където живеят. След като слезли,  19-годишният насилник продължил да бие момичето, докато не бил спрян от техен съсед, който наредил на жертвата да се прибере в дома си.
 

Родителите на пострадалата я отвели в болница, където били установени травми на главата и на крака. Изготвената по делото съдебномедицинска експертиза установила редица травматични увреждания, счупени носни кости, кръвонасядания и ожулвания. Счупването на носа причинило изкривяване на носната преграда, което затруднило дишането на момичето. Случилото се  причинило и значителен стрес, превърнал се в дистрес до степен, че тя не била в състояние да излиза от дома си. 
 

Яшар М. без образование и е осъждан, въпреки че предходната му съдимост не влияе на правната квалификация по това дело. Предстои насрочване на наказателния процес срещу него във Варненския районен съд, съобщи прокуратурата.

 

Черно море
                                 
         

Коментари

Новини Варна