IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
14:26 | 22 януари 2018
Обновен: 21:54 | 19 април 2024

Изправят пред Темида двама мъже, извършили грабеж във Варна

Грози ги наказание лишаване от свобода за срок от 5 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на виновния

По материала работи: Пламен Янков
Изправят пред Темида двама мъже, извършили грабеж във Варна

За срок до 72 часа с постановление на Окръжната прокуратура във Варна са били задържани 31-годишният Александър А. от Силистра и 30-годишният Красимир Ил. от Варна. Те са били привлечени като обвиняеми за грабеж на лични вещи, портфейл с 80 лева, мобилен телефон и таблет от владението на варненец с намерението да ги присвоят, извършен на 9 януари 2018 г. По време на грабежа двамата обвиняеми са употребили за сила при отнемане на вещите на пострадалия. 


За 30-годишния Красимир Ил. деянието представлява опасен рецидив. Престъплението по член 199, ал. 1, т. 4, във връзка с член 198, ал. 1 от НК предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 5 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на виновния. 


Окръжната прокуратура ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за двамата обвиняеми.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна