IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
20:11 | 19 април 2018
Обновен: 21:04 | 25 април 2024

Разследването на убийството на Дамла в Момчилград бе отново удължено

Новата експертиза включва ДНК и дактилоскопски анализ, трасологична и физико-химическа експертизи

По материала работи: Слав Велев
Разследването на убийството на Дамла в Момчилград бе отново удължено

Разследването на убийството на малката Дамла в Момчилград преди Нова година миналата година продължава. То трябваше да приключи днес, но отново е удължено с два месеца. Причината е назначената комплексна експертиза, която трябва да даде отговор на въпроса дали убиецът на 7-годишното момиченце е бил луд и какво е било психичното му състояние във фаталната нощ.

 

Новата експертиза включва ДНК и дактилоскопски анализ, трасологична и физико-химическа експертизи, разкриха от прокуратурата пред  24rodopi.com.

 

Малката Дамла бе открита мъртва в дома си в Момчилград на 17 декември миналата година от майка й. Момиченцето било удушено, а главичката му обвита с тиксо. Дни по-късно за убийството бе задържан 25-годишният първи братовчед на детето Мехмед, който направил самопризнания пред разследващите.

 

 

В момента той се намира в ареста с постоянна мярка "задържане под стража".

 

Разследващите разкриват, че Мехмед първо се е опитал да упои детето. Той намазал марля с лепило "Каноколит" и запушил устата на момичето.

 

Силно токсичното лепило обаче задушило детенцето. След като то издъхнало, убиецът облепил главата му с тиксо.

 

25-годишният Мехмед се промъкнал в жилището с ключа на Дамла, който тя изгубила няколко дни преди това.

 

Оказало се, че ключът бил паднал от джоба й докато била в колата на братовчед си. Мехмед открил ключа, но не го върнал, разкриват източниците на изданието.

 

Часове преди убийството, братовчедът бил в Хасково, а разследващите смятат, че го е направил, за да има алиби.

 

В самопризнанията си Мехмед разказал, че влязъл в дома на Дамла и майка й, за да търси пари. Преди време леля му му дала 50 лева назаем,  на той искал още. Докато бил в къщата, детето се събудило и в паниката 25-годишният мъж го убил. Все още се изяснява дали е имало и друг мотив за зверското деяние.

 

За няколко дни през декември бе задържана и майката на Дамла. Тя е била подложена три пъти на полиграф, като според "детектора на лъжата", родителят на детето казва истината с "Не съм убила Дамла".

 

Мехмед е работил известно време в детската градина, която е посещавала Дамла. Мъжът бил назначен в образователното заведение преди няколко години по програма за временна заетост в рамките на няколко месеца.

 

Мехмед е обвинен за умишлено убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин на малолетно дете. В този случай законът предвижда най-тежкото наказание от 15 до 30 години лишаване от свобода или доживотен затвор без замяна.

 

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна