IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
11:00 | 24 юни 2018
Обновен: 07:19 | 18 април 2024

Беглецът от затвора взел възрастна жена за заложник, преди да бъде заловен

Полицейски кучета уловили следите му

По материала работи: Слав Велев
Беглецът от затвора взел възрастна жена за заложник, преди да бъде заловен

Затворникът Борис Иванов е отвлякъл възрастна жена от Летница за заложник, преди да бъде заловен. Това обяви главният секретар на МВР Младен Маринов по повод мащабната акция, която беше проведена за задържането на избягалия затворник. Вчера затворникът беше задържан в нива на изхода на Летница.

 
В операцията по издирването са участвали специализираният отряд за борба с тероризма, жандармерията и целият състав на областната дирекция на МВР в Ловеч, хеликоптер и кучета, съобщи вътрешният министър Валентин Радев. В течение за хода на операцията е бил и вицепремиерът Красимир Каракачанов.

 

Младенов обясни, че по-сериозен сигнал за избягалия затворник е получен в петък, като е конкретизирано мястото, където за последно е бил забелязан Борис Иванов. По думите на Маринов незабавно е мобилизирано насочване на силите в този район и е осъществена мащабната операция по залавянето му.


В един момент служебните кучета са хванали следа, но заради влошените метеорологични условия и падналия дъжд е имало затруднения. Издирването е продължило през цялата нощ, като първоначално е било в районите на селата Александрово, Дренов и Дойренци.
 

Малко преди обяд е получен сигнал на тел. 112 от жител на Летница, че е забелязал лицето в необитаема къща. Незабавно са били насочени повече сили към мястото.
 

Борис Иванов е отвлякъл възрастна жена с цел да я ползва за заложник, което е наложило използването на огнестрелно оръжие за респектиране на беглеца. Няма пострадали, обясни Маринов.

 
Иванов е оставил жената и е продължил да бяга, но след бързи действия на служителите на специализирания отряд за борба с тероризма е задържан в нива край Летница, без да се използва огнестрелно оръжие.
 

Окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков обясни, че Борис Иванов е имал обща присъда от 13 години за четири престъпления, сред които изнасилване и грабеж, както и бягство от затвора край Варна.

 
По случая е образувано досъдебно производство. Борис Иванов ще бъде обвинен в бягство, но е възможно да му бъде повдигнато обвинение и за отвличане на възрастната жена от Летница. В момента той е в следствения арест в ловешкия затвор.


48-годишният Борис Иванов избяга в четвъртък малко след 10.00 ч. от работен обект край Ловеч - млекопреработвателна фирма, където работил заедно с други затворници. Те го подгонили след бягството му, но не успели да го задържат. Мъжът е бил на този обект от няколко дни, след като е бил преместен от затворническото общежитие.


 
Борис Иванов изтърпява 13-годишна присъда за за четири присъди, сред които изнасилване и грабеж. По-голямата част от наказанието е бил изтърпял и за добро поведение е бил преместен в общежитието.


Четете още:

Хванаха беглеца от Ловешкия затвор

Електронните гривни за затворниците остават добро пожелание

Валентин Радев: Критиките демотивират полицаите


 

Коментари

Новини Варна