IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
12:41 | 15 октомври 2018
Обновен: 07:19 | 28 март 2024

Забраняват посещенията от жени на осъдени до живот?

Предложението се появи в Дания

По материала работи: Слав Велев
Забраняват посещенията от жени на осъдени до живот?

Датската народна партия и Социал-демократическата партия на Дания внесоха предложение за забрана на „дамските посещения“ при затворници с доживотна присъда. Това съобщава датският вестник BT, цитиран от ИТАР-ТАСС.


Предложението се появява скоро, след като медиите съобщиха, че убиецът на шведската журналистка Ким Вал, инженерът и изобретател Петер Мадсен, е бил посещаван от жени в затвора и един от надзирателите, които са влезли в отношения с него, е бил принуден да напусне работа.


„Наказателната ни система не бива да се превръща в брачна агенция за психопати“ – заяви председателят по юридически въпроси към Датската народна партия Куфут Поулсен. Той уточни, че не говори за пълна забрана на посещенията на жени. Срещите между затворници от една страна, и  от съпруги и майки, от друга страна, ще останат позволени. 


Делото за убийството на Вал привлече към себе си повишено внимание заради неясните обстоятелства около смъртта на 30-годишниата журналистка.  Мадсен отричал вината си, заявявайки, че е намерил трупа на Вал в морето. Съдът обявява версията му за събитията като несъстоятелна, а психиатричният преглед установява, че Мадсен е патологичен лъжец и е способен да извърши нови убийства.

 

Източник: ИТАР-ТАСС
Превел от руски: Андрей Андреев

https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/5674514

Коментари

Новини Варна