IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
15:44 | 23 август 2019
Обновен: 13:17 | 20 април 2024

Руският опозиционер Алексей Навални излезе от затвора

Той определи действията на властите като "сплашване и терор"

По материала работи: Пламен Янков
Руският опозиционер Алексей Навални излезе от затвора

Освободиха руския опозиционен лидер Алексей Навални. Той беше арестуван миналия месец и прекара в затвора 30 дни, припомня Bulgaria ON AIR. Обвиненията срещу него са за нарушаване на законодателството за провеждане протести.
 

Навални призова последователите си да присъстват на демонстрации срещу изключването на десетки кандидати на опозицията от изборите за градски съвет в Москва, които ще се състоят през септември.
 

Шествията бяха съпроводени от арести и сблъсъци между полиция и демонстранти. След като беше освободен от затвора Навални заяви, че действията на властите са акт на "сплашване и терор". 
 

"Искам да благодаря на тези смели, невероятни хора, които през цялото това време участваха в протестите. Искам да подкрепя всички арестувани и да изразя възхищението си от храбростта на кандидатите, които непрекъснато са арестувани, но поддържат позицията си. В тях виждаме истинска нова опозиция. И аз съм много щастлив от това", каза той и уточни, че протестите ще продължат.


Четете още: Ердоган: Европейските санкции срещу Турция вредят на ЕС

Коментари

Новини Варна