МВР: Бащата на пострадалото дете е бил с 1,92 промила
Майката е била с 1,2 промила, макар да отрече да е пила
Публикувана: 11 Sep 2019 | 12:02

Бащата на момиченцето, което падна от втория етаж на кооперация в Пловдив, е бил с 1,92 промила алкохол, а майката - с 1,2. Двамата са били тествани с дрегер на 6 септември вечерта, когато стана инцидентът, съобщи шефът на областната дирекция на МВР в Пловдив комисар Йордан Рогачев.


В интервю майката на момиченцето отрече да е пила вечерта на инцидента, а бащата призна за 100 грама водка. Родителите разказаха пред Нова, че след като хапнали и се почерпили, си легнали да спят.


Дъщеричката им била в същата стая в кошчето си до прозореца. Докато родителите спели, момиченцето се покатерило върху кошарката и паднало през отворения прозорец.


Съсед го открил окървавено в двора на жилищната сграда и се обадил на 112. Обитателите на кооперацията трудно събудили Златка и Румен. Бебето, което е на годинка и три месеца, е единственото им дете.


Двамата родители нямат брак. 40-годишната жена е разведена, има голяма дъщеря, която живее и работи в Германия. Румен е 63-годишен ерген и работи като куриер, съобщи 24 часа.


В момента момиченцето е в университеската болница "Св. Георги. Състоянието му е стабилно и предстои то да бъде изведено от Интензивен сектор.


Домът на родителите вече е посетен от социалните, които подготвят доклад. Прокуратурата още вчера образува досъдебно производство по случая за неполагане на грижи за малолетно лице. Законът предвижда до 3 години лишаване от свобода и обществено порицание.


Dnes.bg


Още по темата: Бащата на падналото от втория етаж дете: Пийнахме около 100 гр. водка

Коментари ( 0 )