IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Крими
12:00 | 10 декември 2019
Обновен: 06:30 | 28 март 2024

На съд отива мъж, опитал да ограби и насили 16 годишно момче

Престъплението е опасен рецидив, извършен два месеца след изтърпяване на ефективна присъда

По материала работи: Слав Велев
На съд отива мъж, опитал да ограби и насили 16 годишно момче

На съд с обвинителен акт за извършен опит за грабеж, представляващ опасен рецидив, Окръжната прокуратура във Варна е предала 31-годишния Емил Д. Престъплението по член 199, ал. 1, т, 4 от НК, останало във фазата на опита по независещи от дееца причини, било извършено само два месеца, след като подсъдимият Емил изтърпял ефективно наказание лишаване от свобода в затвора.  На 14 януари 2018 г. майката на 16-годишен ученик го изпратила да напазарува в квартален магазин в центъра на Варна. След като излязъл от дома си, Х.Х. забелязал близо от семейния им дом непознат млад мъж, който го заговорил за студеното време. Момчето излязло от магазина с покупките и тръгнало към дома си. Видяло, че същият мъж го следва, като продължавал да се опитва да завърже разговор с него за времето.

 

След като стигнало до дома си, момчето се опитало да затвори бързо входната врата, но не успяло, тъй като непознатият сложил крак. 31-годишният Емил влязъл във входа и поискал от детето телефона му, за да се обади на някой. Започнал да прави и сексуални предложения на 16-годишния ученик. След като получил отказ да му бъде предоставен телефон, момчето настояло подсъдимият да напусне дома му. Последвало сборичкване, при което Емил се опитвал да извади мобилния телефон от джоба на ученика. Детето успяло да изблъска нападателя извън дома си. Веднага след това разказало на майка си за произшествието. Описало и нападателя си. Монтираната на дома видеокамера със записите били предадени на полицията. При извършеното разпознаване момчето категорично посочило Емил Д. като извършител на опита за грабеж. Предстои делото срещу 31-годишния мъж, който е с начално образование и не работи, да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Наказанието за опит за грабеж, представляващ опасен рецидив, е лишаване от свобода от 5 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на виновния.

 

Пиян с Ауди удари Мерцедес с неправоспособен водач във Варна

Коментари

Новини Варна