IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
13:29 | 12 януари 2017
Обновен: 22:21 | 24 април 2024

Миглена Танчева: Защо да остана във Варна?

Конкурс на Медийна група "Черно море"

По материала работи: Юлиян Атанасов
Миглена Танчева: Защо да остана във Варна?

Всеки българин е чувал за град Варна- морската столица на България,курортен град ,който привлича хиляди туристи със спокойствието си,златните си плажове и активната си културна дейност.Това виждат гостите на града ,но за нас,родените тук, Варна е много повече.Тя е магнетична,не ни дава да я оставим,а направим ли го, тя намира начин да ни върне отново при себе си .

 

Варна е динамична,жива,всяка секунда се случва нещо ново и неочаквано,което я прави толкова неповторима и незаменима.Градът предлага безброй много възможности –култура, образование, спорт, забавления за гражданите, а взети заедно, те предлагат сигурност за успешно кариерно развитие и пълноценен живот ,изпълнен с новости.

 

Варна е огромен културен и спортен център. Ежедневно е домакин на мероприятия от всякакво естество – концерти от различни жанрове, театрални постановки за малки и големи, както и множество конкурси, даващи поле за изява на разнородни таланти. В града се провеждат и много спортни събития.За нас, учениците, ежегодно се провеждат ученически спортни игри, а за хората, предпочитащи да гледат професионален спорт, се предоставя възможността да наблюдават различни спортни срещи на национални и международни отбори.

 

Освен културно средище, нашата морска столица предоставя както средно, така и висше образование на много високо ниво.Аз съм на възраст, в която трябва да избера специалност в университет, и тя ще определи развитието ми в бъдеще. Това невинаги е лесен избор ,но за втора година във Варна се организира събитието „Следваща стъпка”, в което участват хора от почти всички професионални сфери  и с усмивка обясняват как се кандидатства в дадена специалност ,какво се изучава, за какъв период от време и най-важното, че названието на специалността не определя само една професия.За мен това беше най-полезно, защото доста често част от професиите остават скрити за нас, а дори и да не са скрити, ние понякога не сме наясно каква специалност трябва да изберем, за да получим съответната квалификация. Това беше едно от най-полезните събития , които съм посещавала . След него Варна ме спечели още веднъж ,като ми показа ,че мога да просперирам в родния си град.Какво по-хубаво от това?

 

Обичам Варна.Тя успява да балансира спокойствието и живината си и това я прави неподражаема. Не искам да я напускам ,защото тя предлага повече, отколкото мога да искам.Обичам да пътувам и да посещавам нови места ,но тук се чувствам най-жива, успяваща и щастлива.

 

Разбира се, има други,по-големи градове,с по-големи площади ,с по-обширни плажове, но нито един от тях не би могъл да се сравнява с моя дом-Варна.

Миглена Георгиева Танчева
Трета  ПМГ”Акад.Методий Попов”-Варна, XI клас-17 години

 

Четете още: Десислава Василева: Защо да остана във Варна?

Станислава Иванова: Защо да остана тук? Нямам развитие тук!

Иванна Иванова: Защо да остана във Варна?

 

Коментари

Новини Варна