IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
12:15 | 1 декември 2017
Обновен: 20:32 | 23 април 2024

РИМ – Варна ще участва във фестивала „Да споделим Никулден”

Инициативата се провежда по повод Международния ден на хората с увреждания - 3-ти декември

По материала работи: Юлиян Атанасов
РИМ – Варна ще участва във фестивала „Да споделим Никулден”

Регионалният исторически музей – Варна, представен от отдел „Най-нова история“, ще вземе участие в Кулинарен фестивал „Да споделим Никулден“, който ще се проведе на 3 декември (неделя) в Двореца на културата и спорта, зала Младост Б. Началото на празника е в 11 ч. Организатори са Община Варна и Варненска туристическа камара. Партньор е РЕКИЦ – читалища Варна. Инициативата се провежда по повод Международния ден на хората с увреждания - 3-ти декември.

 

Отдел „Най-нова история“ ще представи модели на кораби - част от колекцията на музея. Те са изработени  в корабомоделната работилница на Корабостроителния завод „Г. Димитров“  по поръчка на Варненския музей  в периода 1977-1982 г. Посетителите на фестивала ще могат да видят моделите на сухотоварен кораб „Варна“, товарен кораб „Благой Касабов“, моторен кораб  „Галата“  и пътническите  кораби  „Емона“  и „Георги Димитров“.

 

В кулинарното състезание ще се включат  индивидуални участници и отбори на учебни заведения, хотелски комплекси и елитни ресторанти. Те ще демонстрират професионалните си кулинарни умения и таланти, като се представят със свои оригинални ястия и специалитети. Гостите и жителите на града ще открият многобройни кулинарни „съкровища”, които ще могат да закупят и споделят със своите семейства, близки и приятели.

 

Четете още: 90 години от рождението на Иван Ковачев отбелязват с изложба

 

Коментари

Новини Варна