IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Култура
16:24 | 30 март 2018
Обновен: 03:23 | 28 март 2024

Цветна феерия разкраси детска градина „Иглика“ във Виница

Празникът съвпадна с новината, че е обявена обществена поръчка за избор на изпълнител на нова сграда на детското заведение

По материала работи: Пламен Янков
Цветна феерия разкраси детска градина „Иглика“ във Виница

С много цветя и усмивки детска градина „Иглика“ във варненския квартал „Виница“ отпразнува своя имен ден. Обичаите на най-хубавите и светли пролетни празници оживяха чрез малчуганите, които пяха и танцуваха за здраве и благодат. Те поднесоха незабравим спектакъл пред родители и добри приятели на детското заведение.

 

 

Традицията беше спазена и за пореден път дворът се превърна в цветна феерия. Децата, заедно с родителите си и екипа на градината засадиха богато разнообразие от пролетни цветя.

 

 

Съвместната инициатива ”Да посадим цвете и дадем едно цветно начало на събуждащата се природа и предстоящите Великденски празници” и тази година сбра деца, колектив на детска градина „Иглика“, родители, приятели и обществеността на квартала, които бяха донесли и символично посяха по цвете в двора на детското заведение.

 

 

Тази година празникът съвпадна с новината, че е обявена обществена поръчка за избор на изпълнител на нова сграда на детската градина. „В това съвпадение виждам символика. Дава се начало – на събуждащата се природа, от една страна, и на бъдещия ни дом, от друга“, сподели директорът на ДГ „Иглика“ Марчела Петрова.

 

 

Тя изрази надежда на следващия имен ден догодина да е започнало строителството на новата сграда. „Използвам случая да благодаря на кмета Иван Портних и на всички служители в Община Варна, полагащи усилия за нейното изграждане. Благодаря също на ръководството на Дома за медико-социални грижи, който приюти част от нашите деца, както и на родителите за проявеното разбиране и търпение. Надявам се скоро да имаме свой нов дом, за да може децата на „Виница“ да се обучават в модерна среда и на всички празници да сме заедно“, допълни г-жа Петрова. Тя поздрави децата и екипа на градината, като пожела на всички здраве и цветно настроение. 

Черно море

Коментари

Новини Варна