IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Култура
13:47 | 4 юни 2018
Обновен: 06:18 | 17 април 2024

Звездите, чиито истински имена не знаете

Ако си необикновен човек, не можеш да имаш обикновено име

По материала работи: Деян Михайлов
Звездите, чиито истински имена не знаете

 

Ако си необикновен човек, не можеш да имаш обикновено име. Но не всяка холивудска звезда намира това твърдение за вярно, а някои дори смятат тази традиция за ретроградна и ненужна. Не е изненада обаче, че днес в Меката на киното все още има звезди, които са успешни и са все още под светлините на прожекторите, използвайки имена, с които не са се родили. Причините за това може да са твърде различни. Повечето са свързани с етническия произход на някои от популярните имена в Холивуд. Той става ясен от това как родителите им са избрали да ги кръстят, името несъмнено подсказва какъв е твоят произход. И понеже никой не иска да принадлежи към малцинство, защото това би ограничило възможността му за роли, някои звезди са склонни да се откажат от идентичността си, що се отнася до родословния им корен. Други пък сменят имената си ей така, за късмет. С такива псевдоними те ознаменуват своето различно творческо „аз“. Може би не сте имали идея за оригиналните имена на някои от тези звезди…

 

Уди Алън = Алън Стюарт Конигсберг

Дори още когато е бил тийнейджър, известният режисьор е бил странна птица. Алън Стюарт Конигсберг пишел театрални пиеси, експериментирал с различни по съдържание и жанр сценарии и дори се пробвал като стендъп комик. Именно затова на него му било необходимо да има псевдоним, за да не бъде разпознаваем. Но нека да погледнем на неговата история и под друг ъгъл. Алън също така свирил доста добре на кларинет, а негов идол бил джаз музикантът Уди Хърман. И тъй като много искал да има успех колкото него, той избрал да се представя с първо му име. 

 

Мила Кунис=Милена Марковна Кунис

Тук ситуацията е съвсем ясна. От името на тази звезда е напълно ясно, че тя произхожда някъде от нашите географски ширини. Всъщност актрисата емигрира още като дете от Украйна в Щатите. Тя скъсила първото си име, за звучи „по-американски“, а и тамошната публика да го произнася по-лесно. 

 

 

Брад Пит=Уилям Брадли Пит


 
Да, дори може би най-голямата звезда в Холивуд не е известна с истинското си име, което родителите му да отредили. Всъщност историята с промяната на името му за холивудски цели никак не е драматична. То просто било прекалено дълго и той трябвало да го съкрати, а от всички варианти останал – Брат Пит, което днес е едновременно символ на мъжественост и красота.

 

 

Натали Портман=Нета Лий Хершлаг

Истината е, че талантливата актриса има еврейски произход. Дали с този си псевдоним тя го скрива нарочно – никой не може да потвърди. Това, което обаче се знае със сигурност обаче е, че то произхожда от баба ѝ, която е руска еврейка. Все пак в сценичното ѝ име е вплетено по някакъв начин и рожденото ѝ такова. 

 

 


Дженифър Анистън=Дженифър Лин Анастасакис 

Известната телевизионна и кино актриса е дъщеря на човек с име Янис Анастасакис. Както можете да се досетите,  той е с гръцки произход, по-точно от остров Крит. Когато емигрира в Америка, цялата фамилия съкращава името си на Анистън, защото гръцката версия била невъзможна за произнасяне от американците. 

 

 

Джейми Фокс=Ерик Марлон Бишоп 

Когато започнал да се занимава със стендъп комедийни изпълнения и славата започнала да го застига, младият Ерик трябвало да си избере завладяващ псевдоним, с който да се различава от останалите си колеги. Той заимствал от името на известния комедиант Ред Фокс.  

 


 
Деми Мур= Деметрия Джийн Гайнс

Разкодирането на този псевдоним всъщност е доста просто. Деми е съкратена версия на нейното име по паспорт- Деметрия. А Мур – фамилията на първия ѝ съпруг Фреди Мур. Въпреки че следващите ѝ бракове с Брус Уилис и Ащън Къчър са широко одумвани от пресата, тя не сменя фамилното си име, защото вече била популярна с него. 

 

 

Хелън Мирън=Хелън Лидия Миронов


 
Нейният баща е руски имигрант, чието име е Василий Миронов. Той сменил името на дъщеря си още като тя била дете, за да може нейният живот във Великобритания да бъде по-лесен и да не бъде смятана за емигрантка като него. 

 

 

Нина Добрев=Николина Константинова Добрева


 
Ето го и нашето момиче. Тя мигрира заедно със семейството си в Торонто, Онтарио, Канада още като дете. Често заявява, че се гордее с българския си произход, а и холивудският ѝ псевдоним е лека преработена версия на българското ѝ име.

 

Cinefish.bg

Коментари

Новини Варна