IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
17:32 | 17 юни 2018
Обновен: 18:51 | 16 април 2024

Триметрова статуя на Джони Холидей в град Вивие

Скулптурата е висока 3 метра и изобразява певеца в цял ръст

По материала работи: Борис Проданов
Триметрова статуя на Джони Холидей в град Вивие

Паметник на известния френски рок изпълнител и композитор Джони Холидей, който почина през декември миналата година, бе поставен във френския град Вивие, югоизточна Франция. Церемонията по откриването на паметника се проведе вчера в присъствието на повече от 2 000 поклонници на творчеството му.

 

Скулптурата е висока 3 метра и изобразява певеца в цял ръст, сякаш обърнат към публиката с микрофон в ръка. Паметникът е дело на френския скулптор Даниел Жорж. Средствата за него са събрани от почитатели на изпълнителя, който на 15 юни трябваше да навърши 75 години.Град Вивие и избран защото там почива майката на певеца и е място, което той е посещавал редовно през последните 17 години.

 

Самият той е погребан на остров Сан Бартелеми в Карибско море, където се намира и вилата, в която обичал да почива.Джони Холидей е любим на поколения изпълнител. Той започва да пее още като ученик и в репертоара му фигурират стотици рок композиции. Най-добрите от тях бележат цяла епоха във френската забавна музика, а дисковете му по света са издавани в общ тираж над 110 млн. екземпляра.

 

БГНЕС

 

Още по темата: Джони Холидей се отрекъл от собствената си кръв

Коментари

Новини Варна