IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Лайфстайл
12:56 | 6 януари 2019
Обновен: 10:39 | 15 април 2024

Тайните за красота на Дженифър Лопес

Как поддържа идеална фигура?

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: Ройтерс

Малко след като навърши 49, Дженифър Лопес се появи полугола на корицата на списание InStyle и показа страхотна фигура. Въпреки че множество млади звезди ѝ дишат във врата, тя показа с годините, че все още става не само за певица, но и за актриса. Наскоро излезе най-новия филм с нейно участие – „Second Act“, след който тя разкри какво прави, за да е в отлична форма. 
 

„Просто се грижа за себе си“, споделя изпълнителката, която обича уелнес тренировките. Ето какво още ѝ помага да изглежда перфектно:
 

Смесване на различни упражнения
 

Правенето на едни и същи неща вкарва човек в една рутина, от която няма излизане. Някои хора се отегчават твърде бързо от всекидневното тичане на пътеката и лесно се отказват преди да са постигнали желания резултат. Според Лопес, най-доброто нещо, което една жена може да направи, е да комбинира различни неща и да се движи повече. Ето защо тя обича да танцува, тича, ходи на йога или комбинира други активности. 
 

Вдигане на тежести
 

Певицата признава, че преди въобще не се е сещала за гирички, но отскоро е добавила тежестите към тренировките, с което мускулите са налице. „Когато остаряваме, губим мускулна маса и кожата се отпуска“, казва тя. 
 

Хидратация 
 

Лопес смята, че  пиенето на повече течности има много ползи за здравето, особено за кожата. в интервю за списание People тя посочва, че пиенето на много вода в комбинация с консумация на пресни храни, много биоплодове и зеленчуци, правят кожата ѝ гладка и сияйна. И е напълно права. Водата подобрява храносмилането, циркулацията на кръвта, усвояването на хранителните вещества и помага за премахване на токсините от тялото, което е предпоставка за по-добро състояние на кожата. Също така хидратацията помага в борбата с килограмите.
 

По-често ядене 
 

Лопес обяснява, че се храни по-често, но на малки порции, защото диетите не са за нея. Тя пие безкофеиново кафе сутрин и специални калорийни бонбони за закуска, за да има достатъчно енергия през деня. За обяд предпочита броколи, чушки и тиквички с малко оцет отгоре. Те може да са леко гриловани, за да се запазят полезните им вещества. От месата, обича да яде по малко свинско и пилешко, позволява си ориз и боб, но не толкова често, защото в тях има бавни въглехидрати. 
 

Протеинови шейкове
 

Когато звездата почувства, че няма сила и губи концентрация, пие протеинови шейкове, за да презареди с енергия. „Ако съм така в продължение на няколко дни или се опитвам да отслабна няколко килограма, пия протеинов шейк за закуска и един за вечеря.“ 
 

Повече сън
 

Независимо от натоварения ѝ график, изпълнителката се опитва да го съчетава със семейните задължения и да намира време за достатъчно сън. Нужни са ми поне 7 часа, най-добре 9 или 11 в почивния ден, за да изглеждам добре, коментира още тя пред Lifestrong. 
 

Медитация
 

Освен че се храни здравословно и непрекъснато тренира нещо, макар и за малко, Дженифър Лопес обича да медитира. Според нея редовната медитация я прави по-спокойна и уравновесена. „Обичам да изляза навън и да отворя съзнанието си към вселената, небето и Бога“, споделя актрисата. 
 

Ограничаване на алкохола
 

Рядко ще видите звездата да пие алкохол. Разбира се, ако има рожден ден или някакъв друг хубав повод, тя ще отпие няколко глътки, но иначе гледа да не консумира спиртни напитки. Много пъти е споделяла, че изглежда много по-млада за възрастта си именно защото не пие алкохол, не пуши и пие безкофеиново кафе. 


Tialoto.bg


Знаци, че имате непоносимост към захар

Коментари

Новини Варна