Кралица Елизабет призна: Не пие вино, не обича и чесън
Монархът обичала билков чай и алкохолни коктейли
Публикувана: 15 Jul 2019 | 16:56

93-годишната кралица Елизабет II призна, че не пие вино. Това станало по време на нейно посещение в Националния институт по селскостопанска ботаника, близо до Кеймбридж, където се отбелязвало 100 години изследвания на културите.
 

Разговорът тръгнал в посока нарастващата популярност на английското вино, съобщава сп. People, цитирано от Tialoto.bg. Тина Барбзи, главен изпълнителен директор на NIAB споделила на кралицата, че официалното вино за състезанието в Оксфорд и Кеймбридж е английско, а не френско шампанско и че то (английското) става все по-популярно и по-добро.
 

„И тя каза: „Всъщност самата аз не пия вино, но чувам, че е много добро“.
 

Изданието отбелязва, че през 2017 г. се появила информация, че кралицата всеки ден пие различни алкохолни коктейли. Кралицата ги балансира през деня със следобеден чай, където отпива билкови напитки и се наслаждава на сладко, като например парче пай или шоколадова бисквитена торта.
 

Накрая тя завършва деня си с лека вечеря, където спазва правилото „без нишесте“, особено ако яде сама. За финал отпива елегантна чаша шампанско преди да си легне. През юни миналата година бе издадено любопитно правило около менюто на кралското семейство, което засягаше принц Хари и Меган Маркъл.
 

На настоящите херцози на Съсекс били забранени ястия, в които има чесън по време на официални визити и пътешествия. Такива мерки кралското семейство приема, за да избегне неприятния мирис. Също така стана ясно, че кралицата ненавижда чесъна и забранява да ѝ го добавят в храната.


Четете още: Вятър в косите на звездите? Не, мерси

 

Коментари ( 0 )