IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Морски бизнес
12:31 | 6 декември 2017
Обновен: 22:17 | 26 април 2024

Базов миночистач „Шквал” се завърна от задгранично плаване

Корабът участва последователно и в ученията на ВМС на Гърция и на ВМС на Турция

По материала работи: Юлиян Атанасов
Базов миночистач „Шквал” се завърна от задгранично плаване

Ритуал по посрещане на базов миночистач „Шквал” се проведе при завръщането му от задгранично плаване в състава на Втората постоянна противоминна група кораби на НАТО (SNMCMG2), съобщиха от щаба на ВМС. Корабът се завърна в пункт за базиране Бургас. „Шквал” е от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби и се присъедини към групата на 31 октомври, като по време на съвместните плавания участва в провеждането на противоминни операции, операции по оказване на помощ на кораб търпящ бедствие, приемане и предаване на леки товари на ход, буксировка на повреден кораб, търсене и спасяване на море.

 

Освен това българският миночистач имаше възможност да участва последователно и в ученията на ВМС на Република Гърция „NIRIIS” и на ВМС на Република Турция „NUSRET”, където съвместно с останалите кораби от съединението проведе противоминни операции в района на остров Крит в Средиземно море и залив Сарос в Егейско море. Докато бе в състава на противоминната група „Шквал” посети градовете Батуми - Република Грузия, Ерегли - Република Турция и Суда на остров Крит - Република Гърция.

 

Четете още: Росен Гевшеков: Търсим комичното за отдушник

Коментари

Новини Варна