IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Морски бизнес
15:50 | 16 януари 2018
Обновен: 17:17 | 17 април 2024

Търсят варианти да превърнат кометата в „Аспарухово“ в атракцион

Областният управител я пуснал на търг заради нейното състояние

По материала работи: Пламен Янков
Кадър ТВ „ЧЕРНО МОРЕ“

Областна администрация и Община Варна търсят варианти да превърнат Кометата, закотвена на брега до Аспаруховия парк, в атракцион. Друга полза от нея не може да се извлече. Това заяви в сутрешния блок на ТВ „Черно море“ „Утро в нашия град“ областният управител на Варна Стоян Пасев. 


Пасев пуснал кометата на търг заради нейното състояние. По думите му мястото, където се намира съоръжението, е било обект на множество палежи. Съоръжението не може да се опази и от клошари и наркомани. 


Размерите на кометата не позволяват нейното местене. Заради скъпото транспортиране не може да се намери и фирма, която да я предаде за старо желязо. 


„Плавателният съд, ползван някога за разходка, беше заведение. Впоследствие наемателят се отказа. Няма как кометата да бъде възстановена и да вози пътници.  Не мога да разбера по каква причина кометата е собственост на областния управител. Някога е била собственост на БКП. Явно поради тази причина собствеността е вменена на областния управител “, заяви Стоян Пасев.


Зоната, върху която е разположен плавателният съд, е прехвърлена на Община Варна, допълни областният управител на града. 

 

Снимка Пламен Гутинов, архив

 

 

Нина Рускова

Илияна Митакова

 

Целия разговор вижте във видеото:

Щрихи от утрото" (16.01.2018) - за транспортирането с цистерни на опасния трихлоретан от „Полимери“

Никой не пожела да купи Кометата

Коментари

Новини Варна