Комисията по рибарство в Средиземно море стартира научен проект за Черно море
Това стана ясно след среща между изпълнителният директор на ИАРА, доц. д-р Галин Николов и изпълнителния секретар ГКРСМ Абдела Срур
Публикувана: 20 Feb 2018 | 20:10

Генералната комисия по рибарство в Средиземно море ще стартира научен и технически проект за Черно море „BlackSea4Fish“. Това стана ясно след среща между изпълнителният директор на ИАРА, доц. д-р Галин Николов и  изпълнителния секретар ГКРСМ Абдела Срур. Освен да допринесе за изпълнението на основите цели на ГКРСМ, проектът има за цел и подпомагането на администрациите и научните институции на черноморските държави, с цел увеличаване и подобряване на техния научен и технически капацитет.

 

За да се улесни изпълнението и координиране на изпълнението на дейностите на проекта, ГКРСМ ще открие субрегионално техническо звено в Бургас, което ще бъде първото в историята на региона. Двете страни изразиха своите очаквания, че това ще бъде добър пример за добро сътрудничество и постигане на положителни резултати от съвместните си усилия за опазване и устойчиво управление на ресурсите в Черно море. По време на срещата бе отчетен постигнатият успех в досегашните преговори и двете страни изразиха надежда това да бъде началото на бъдещи съвместни дейности за устойчивото управление на рибните ресурси в Черно море в дългосрочен план.

 

http://agrozona.bg

Четете още:Датската кралица Маргрете Втора се сбогува със съпруга си на частна церемония

Коментари ( 0 )