IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Начало
10:55 | 20 февруари 2018
Обновен: 07:34 | 17 април 2024

Варна се включва в инициативата „Зимно предизвикателство 2018“

Предвидено е и безплатно ползване на Ледената пързалка в общинския спортно-развлекателен комплекс „Младост”

По материала работи: Пламен Янков
Варна се включва в инициативата „Зимно предизвикателство 2018“

Варна се включва в отбелязването на инициативата "Зимно предизвикателство", която ще се проведе на 26-и и 27-и февруари /понеделник и вторник/ от 14.00 часа на Ледената пързалка в общинския спортно развлекателен комплекс „Младост”. 

  

В дните на инициативата ще има демонстрации на състезатели по фигурно пързаляне. Отправена е покана към директорите на училищата да излъчат представителна група до 20 ученици II-VII клас, които да се запознаят със зимните спортове. Предвидено е и безплатно ползване на съоръжението.

 

Проявата е без състезателен характер, целта е да се популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на зимни спортове. Организатори са дирекция „Спорт” към Община Варна, със съдействието на ОП „Спорт – Варна”, СК „Ледени спортове”, СК „Одесос“, по инициатива на Българска Асоциация „Спорт за всички”.

 

Проявата "Зимно предизвикателство" се провежда от 1994 г., всяка година през месеците февруари и март, като се реализира във все повече градове и зимни курорти на страната ни и включва различни видове зимни надпревари с атрактивни и привлекателни конкурсни елементи. 

Коментари

Новини Варна