IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новина на деня
13:07 | 17 октомври 2017
Обновен: 12:18 | 25 април 2024

На 23 октомври стартира ремонтът на Аспаруховия мост

Въпреки твърденията на АПИ, че реновирането на съоръжението се отлага за догодина, министър Николай Нанков увери, че то ще приключи до началото на активния туристически сезон

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов, архив

На 23 октомври стартира ремонтът на Аспаруховия мост. Въпреки твърденията на АПИ, че реновирането на съоръжението се отлага за догодина, министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков увери, че то ще приключи до началото на активния туристически сезон. Ще се ремонтира в посока Бургас. До средата на май месец 2018-а трябва да сме готови с моста, за да няма затруднения на трафика през лятото, каза Николай Нанков. 

 

Поетапното ремонтиране беше подето през 2016 г. Тогава със средства от бюджета бяха реновирани съоръжения 1, 3 и 5 от Аспаруховия мост. През пролетта на тази година бяха ремонтирани съоръжения 2 и 4. Това стана със средства от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“  на стойност 1,3 млн. лв. Дейностите извън платното за движение бяха финансирани от община Варна. Във връзка с това бяха отпуснати 200 000 лв. от общинския бюджет. Рехабилитацията включи направа на нова хидроизолация, фуги, асфалт, маркировка, знаци, ограничителни системи, парапети и т.н.


Имаме идея за изграждане и на втори мост, но нека да направим ремонта на този, а след това ще мислим за следващ, отговори министър Нанков на журналистически въпрос.

 

 

Полина Петрова

 

Четете още:

Николай Нанков: До началото на ноември започва изграждането на новия булевард Левски във Варна

Коментари

Новини Варна