IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новина на деня
11:36 | 16 август 2019
Обновен: 09:10 | 10 април 2024

Българите пътуват все по-често със самолет до морето

Отбелязаха 20 % ръст във вътрешните полети

По материала работи: Пламен Янков
Българите пътуват все по-често със самолет до морето

Синоптиците обещават топло време и през септември. Много от българите предпочитат този месец за лятната си почивка, защото от една страна, температурите са по-приятни. От друга - цените по-ниски.
 

"Нашият анализ показва, че вътрешните полети за един и същ период от това и миналото лято са 20% повече. Това, което чуваме, е за отлив от чуждестранни туристи", обясни туристическият агент Ванина Хаджиева в "България сутрин", цитирана от dnes.bg.

 

По думите ѝ българите пътуват по нашето Черноморие, Гърция, Турция, но и все повече започват да пътуват към екзотични места като Тайланд.

 

Пред Bulgaria ON AIR тя обясни, че през септември цените в българските комплекси ще останат почти същите, каквито са били и през август, но ако хотелиерите видят, че обектите им остават празни, най-вероятно ще ги намалят.

 

Парти зони и зони за отдих в националните ни курорти предвиждат пък нови промени в Закона за туризма.

 

Според Ванина Хаджиева по този начин ще се намери добър баланс и който иска да почива - ще почива, а който иска да се забавлява - ще посещава парти зони.

 

Тя обясни, че вече има и запазени самолетни билети за следващия сезон.

Коментари

Новини Варна