IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Област Варна
10:36 | 13 август 2016
Обновен: 01:25 | 15 май 2024

Ловният сезон за мигриращия дивеч стартира днес

Разрешава се отстрел на пъдпъдъци (до 15 бр.), на гривяк, гълъби, гургулица и гугутка (до 10 бр.), на горски бекас и обикновена бекасина (до 10 бр.)

По материала работи: Борис Проданов
Ловният сезон за мигриращия дивеч стартира днес

Ловният сезон за пъдпъдъци, гривяк, гълъби, гургулица, гугутка, горски бекас и обикновена бекасина се открива днес. Ловуването се извършва само с писмени разрешения.

 

В документите се вписват датата, имената на ловците, на ръководителя на лова, номерата на ловните билети и членските карти, начинът и мястото на ловуване, видът и броят на разрешения за отстрел на дивеч. Задължително е да се спазват установените норми за отстрел от един ловец за един ловен излет.

 

Разрешава се лов на пъдпъдъци (до 15 бр.), на гривяк, гълъби, гургулица и гугутка (до 10 бр.), на горски бекас и обикновена бекасина (до 10 бр.). От първостепенно значение са и правилата за безопасност, които налагат всяка ловна дружинка да провежда инструктаж на участниците, да не се консумира алкохол преди и по време на лов и да се спазват стриктно противопожарните изисквания в горите.

 

От Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните горски територии в 4 области - Варна, Добрич, Търговище и Шумен, напомнят, че ловното оръжие е лично.

Коментари

Новини Варна