IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Област Варна
10:11 | 2 ноември 2016
Обновен: 04:42 | 9 май 2024

Горски стражари откриха 12,6 куб. м незаконно добити дърва за огрев

Съставени са общо девет акта за административни нарушения във Варненско

По материала работи: Пламен Янков
Горски стражари откриха 12,6 куб. м незаконно добити дърва за огрев

При проверки през изминалата седмица служителите на Североизточно държавно предприятие са задържали 12,6 куб. м незаконно добити дърва за огрев и два автомобила. Съставени са общо девет акта за административни нарушения и 11 констативни протокола по Закона за горите.


Двете моторни превозни средства са задържани на територията на ДЛС „Шерба”. При организираните системни проверки служители на стопанството са разкрили незаконна сеч на 9,6 куб. м дърва за огрев. На нарушителите са съставени един акт и 4 констативни протокола.


6 акта пък са съставили горските стражари от ДЛС „Балчик”, които са задържали общо 3 куб. м незаконно добита дървесина.
През последната седмица на октомври служителите на СИДП са извършили 912 проверки, 194 от които са в обекти за добив на дървесина, 270  - на превозни средства, 358 – на ловци, 85 – на физически лица.


Засилена остава охраната на местата с висока концентрация на нарушения, информират от Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори на територията на четирите области: Варна, Добрич, Търговище и Шумен. 

Коментари

Новини Варна