IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Област Варна
11:17 | 18 юли 2017
Обновен: 23:39 | 28 март 2024

Взеха проби от водата на река Главница след инцидента с възпламенената цистерна

Не е наблюдавана опалисценция по повърхността на водата от замърсяване с нефтопродукти и промяна в цвета и мириса й

По материала работи: Пламен Янков
Взеха проби от водата на река Главница след инцидента с възпламенената цистерна

След сигнал за обърнала се и възпламенена цистерна на пътя Провадия-Айтос, в района на село Комарево, Басейнова дирекция „Черноморски район“ извърши незабавна проверка и пробонабиране от водите на река Главница.

 

След обход на района на инцидента са констатирани изгорели треви на около 50 м. по дигата на реката и надолу по течението, не е наблюдавана опалисценция по повърхността на водата от замърсяване с нефтопродукти и промяна в цвета и мириса й. 


Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда е взела три проби от река Главница - при мостовете за селата Комарево и Бозвелийско и по пътя Провадия-Айтос. От изследваните на място показатели са отчетени pH, разтворен кислород и наситеност на кислород. Съгласно Наредбата за характеризиране на повърхностните води резултатите показват, че няма замърсяване на водата. Очакват се резултатите по всички заложени показатели, сред които- бензен и полициклени ароматни въглеводороди.  

 

Още за инцидента Тежка катастрофа затвори пътя Провадия - Айтос

Коментари

Новини Варна