IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Област Варна
15:43 | 13 май 2019
Обновен: 23:04 | 24 април 2024

В Аврен и Вълчи дол започват безплатни прегледи за бъбречни заболявания

Скринингът е част от информационна кампания, посветена на донорството и трансплантациите

По материала работи: Слав Велев
В Аврен и Вълчи дол започват безплатни прегледи за бъбречни заболявания

 

Безплатни прегледи за бъбречни заболявания ще се проведат в Аврен и Вълчи дол, съответно на 14 и 15 май 2019 г. Това съобщиха от УМБАЛ „Света Марина“ във Варна. Специалисти от клиниката по нефрология ще консултират пациенти от населените места в община Аврен днес от 9 до 15 ч. в Здравния дом и във Вълчи дол на 15 май (сряда) от 9 до 15 часа на първия етаж в поликлиниката. Желателно е пациентите да имат изследвания на обикновена урина, креатинин и пикочна киселина. 

 

Безплатните прегледи са част от информационна кампания, посветена на донорството и трансплантациите.

 

Специалистите нефролози препоръчват хората да правят редовни профилактични прегледи, за да бъдат овладяни навреме бъбречните заболявания. Много хора дори не знаят, че са с хронично бъбречно заболяване. Рисковите фактори за това са много - високо кръвно налягане, диабет, тютюнопушене, наднормено тегло, фамилна обремененост. Нефролозите препоръчват на всички над 50 години, които имат един или повече от тези симптоми, да правят редовни профилактични прегледи.

 

Черно море

 

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна