IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Област Варна
11:08 | 15 януари 2020
Обновен: 18:16 | 7 март 2024

Белославско школо със смарт кабинет и интерактивни маси

СУ "Св. св. Кирил и Методий" показа техника от новия век в Ден на отворените врати

По материала работи: Слав Велев
Белославско школо със смарт кабинет и интерактивни маси

За да покаже техника, присъща на новия век, белославското средно училище "Св. св. Кирил и Методий" проведе "Ден на отворените врати" във вторник, 14 януари. Акцията е традиционна, но новото тази година е обновяването. Школото е посрещнало гости, родители и деца санирано, обновено и оборудвано с нова техника и мебелно обзавеждане. Голям интерес сред малки и големи предизвика смарт кабинетът, който разполага с интерактивни маси, с чиято помощ мотивацията на учениците се повишава за пълноценен учебен процес.

Учениците и учителите започват заниманията си с песен, специално подбрана от дежурния клас през текущата седмица. Това се осъществява благодарение на изградената радиомрежа.  В училището има новоизграден технологичен център за интерактивно обучение по природни науки, като по този начин се осъществяват визуализации в 3D за нуждите на учебния процес. С проведените 20 майсторски класа на тема "Да ценим училището" гостите на СУ "Св. св. Кирил и Методий" имаха възможността да се потопят в една дигитализирана учебна среда. А с помощта на гост лекторите от различни области на обществения живот, учители и ученици показаха възможностите на високотехнологичната учебна среда и достойно защитиха целите на проекта за утвърждаване на българското образование и култура като емблема и ценност на българската държава.

 

125 години от рождението на Гео Милев отбелязва едноименното училище

Коментари

Новини Варна