IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
12:36 | 1 декември 2017
Обновен: 20:14 | 8 април 2024

Кулинарни майстори ще мерят сили във фестивала „Да споделим Никулден”

Състезанието се провежда по повод Международния ден на хората с увреждания - 3-ти декември

По материала работи: Юлиян Атанасов
Кулинарни майстори ще мерят сили във фестивала „Да споделим Никулден”

Кулинарен фестивал с благотворителен базар под мотото „Да споделим Никулден“ ще се проведе на 3-ти декември, неделя, в Двореца на културата и спорта във Варна. Kулинарното състезание е по повод Международния ден на хората с увреждания - 3-ти декември и се организира за седма поредна година от Община Варна и Варненската туристическа камара. Ще участват елитни ресторанти, отбори на учебни заведения, читалища и индивидуални участници. Те ще демонстрират професионалните си умения, като се представят със свои оригинални ястия и специалитети. Гостите и жителите на града ще могат да закупят ястията и да ги споделят със своите семейства, близки и приятели. Продажбата на изложените кулинарни продукти е с благотворителна цел и събраните средства ще бъдат дарени на Дома за възрастни хора „Гергана“ във Варна.

 

Изложбата има състезателен характер и участниците в нея ще получат оценка за положения труд и творчески виждания. Съпътстващата програма на фестивала включва представяне на организации и фирми с предмет на дейност, свързана с морето, и богата музикално-артистична програма. Пред Двореца на културата и спорта се организира и раздаването на 600 рибени чорби с благотворителна цел, приготвени от Домашен социален патронаж - Варна. 

 

Четете още: РИМ – Варна ще участва във фестивала „Да споделим Никулден”

Коментари

Новини Варна