IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Общество
14:41 | 3 януари 2018
Обновен: 19:58 | 21 март 2024

Делфините осигуриха средства за микробус за хора с увреждания

Събраха във Варна над 30 000 лв. само за 8 дни

По материала работи: Борис Проданов
Делфините осигуриха средства за микробус за хора с увреждания

За 11-та поредна година доброволците от младежката организация “Делфините”, с помощта на Фондация “Деца на Балканите” постигнаха чудеса по празниците! В продължение на два месеца те ръчно са изработвали уникални картички, които продаваха на символична цена в различни локации от 16 – 23 декември. Техни партньори са известни вериги магазини и супермаркети в града. Всяка година 100% от събраната сума отива за различна социална кауза във Варна.

 

Тази година младите ентусиасти от “Делфините” избраха да помогнат на Дневен център за деца с множество увреждания “Св. Йоан Златоуст” и на Дневен център “Слънчевата къща”, за които събраха над 30 000 лв. само за 8 дни. Със събраните средства ще се закупи микробус за Дневен център “Св. Йоан Златоуст”, който ще превозва децата до Центъра и обратно, както и ще им помага да посещават най-различни мероприятия. Тази година доброволците имаха и подкауза.

 

С остатъка от сумата „Делфините“ ще подпомогнат и на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания “Слънчевата къща”, които имат нужда от пациентски лифтер за повдигане на пациентите в изправено положение и обратно с цел облекчаване на персонала, както и материали и компоненти за прилагане на трудови умения.

 

Успешната кампания не се дължи само на доброволците от “Делфините” и “Деца на Балканите”, но и на техни приятели от различни краища на света, както и на платформата “TimeHeroes”, чрез която много хора, училища и фирми са се свързали с тях, за да им изпратят своите ръчно изработени картички.

 

Сцената на главното действие е била тайната работилнца на доброволците от “Делфините”, в която те майсторили своите уникални коледни картички, подарявали им частица от себе си и ги правили с надежда и вяра за едно по-добро ежедневие на хората в неравностойно положение.

 

Организаторите благодарят на всички, които вярват в тях и ги подкрепят в традиционната им инициатива. Те вярват във все така успешните си и занапред каузи, както и споделят, че през последните години са помогнали на множество институции.

 

Още по темата: С Варненската Коледа даряват микробус за хора с увреждания

Коментари

Новини Варна