IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
13:49 | 11 януари 2018
Обновен: 10:56 | 21 април 2024

4800 автомобила вдигнаха паяците във Варна

Младен Иванов: Нарушенията при паркиране в морската столица не намаляват

По материала работи: Слав Велев
снимки: Ели Маринова

4800 автомобила са репатрирали във Варна паяците през изминалата 2017 година – каза Младен Иванов, управител на Общинско предприятие "Общински паркинги и синя зона" . Неправилно паркиралите обаче са 3500.  „Имаме извършени много съдействия на различните институции – ВиК, енергото, пътно строителни фирми когато се налага ремонт или се преасфалтира. Отделно има прибрани над 100 автомобила, които са излезли от употреба на специален за целта паркинг. Истината е, че през по-голямата част от времето през миналата година работеше само единият от двата автомобила. Нарушителите не намаляват. Това би се случило когато въведем регламент и правила за паркиране, т. е когато въведем Синята зона“ - допълни Иванов.

 

По негови думи, най-честите нарушения са в централната градска част, отделно масово се нарушават правилата при паркиране на места, където има голямо струпване на хора – около Кооперативния пазар, около пазар „Чаталджа“.  „Хората спират уж за малко, но това „малко“ е минимум един час. Техниката не ни достига, тази година ще купим още три автомобила, защото с две машини трудно можем да регулираме. Ако трябва обаче да съм честен, и с 10 машини ефектът ще е подобен. Докато не се изгради Синя зона, положението ще бъде същото“ – категоричен е управителят на "Общински паркинги".

 

Глобата е различна в зависимост от зоната, където е репатриран автомобилът. За централната част на града е 45 лв. Заплаща се и по един лев за отговорно пазене. Прави впечатление, че масово се използва от леки автомобили паркинга на бул. „Приморски“, който е в зоната между входа на Пристанище Варна и отбивката за Южния плаж. През лятото там паркират предимно коли от други градове. По думи на Иванов, този паркинг е само за автобуси по програма „Джесика“ и е забранен за леки автомобили. Там много често се репатрират неправилно паркирали. Със средства по тази програма бе доизграден и паркинга до ж.п.гарата, където според управителя на фирмата с паяците, нямат оправдание да паркират гражданите и гостите на града. Причината е, че в близост до този район има платен паркинг, а и от Пристанище Варна са направили много голям паркинг, който е на пешеходно разстояние от този.

Ели Маринова

Снимки авторът

 

Четете още: Коли във Варна осъмват със стикери за вдигане с паяк

 

 

Четете още: Търговията с въшки във Варна замря

Коментари

Новини Варна