IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
15:00 | 15 януари 2018
Обновен: 03:52 | 25 април 2024

Наказват със забележка шофьора на 148, свалил пътници във Варна

Създадена е комисия, за проверка на случая

По материала работи: Борис Проданов
Наказват със забележка шофьора на 148, свалил пътници във Варна

Писмени обяснения е дал шофьорът на автобус №148, който свали рано сутрин пътниците на една от спирките, без видима причина.

 

Инж. Злати Златев, изп.-директор на "Градски транспорт", коментира пред Медийна група „Черно море“, че съобразно Кодекса на труда не може да уволни шофьора, защото това му е първо нарушение. Санкцията в такъв случай е „забележка“.

 

Според вътрешните правила на дружеството, ще му се потърси отговорност. Създадена е комисия, която ще свери истинността на написаното с оплакванията на гражданите.

 

Оплакванията дойдоха от пътници по една от най-използваните във Варна линии, които вървели пеш в 7 ч. сутринта, след решението на шофьора. Сред тях имало и възрастен човек с патерици. Томи Дюлгеров и Невена Василева, които са се „поразходили“ в студа, се оплакаха на варненските медии. Парите за билети не им били върнати, посъветвали ги да си ги търсят от общината.

 

Според потърпевшите рейсът не бил закъсал по заледените улици, защото веднага след скандалния случай по същия път минали още 2 автобуса – на линиите 14 и 39.

 

Борис Проданов

 

Още по темата: Оборудваха с камери всички автобуси на градския транспорт във Варна

Коментари

Новини Варна