IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Общество
12:39 | 24 януари 2018
Обновен: 19:55 | 21 март 2024

Дадоха старт на ремонта на ул. „Първи май” в Аспарухово

Изцяло обновени ще бъдат основните пътни артерии във варненския район

По материала работи: Слав Велев
снимки: Пламен Гутинов

Макар че тече с пълна сила ремонта на ул. „Първи май” в Аспарухово, днес бе даден официален старт със символична първа копка от кмета на Варна Иван Портних. Като потвърждение на сериозните инвестиционни намерения за цялостното обновяване на основните пътни артерии в района, плътно до него бяха председателят на Общински съвет Тодор Балабанов, областният управител Стоян Пасев и районни кметове. За цялостната рехабилитация на бул.”Първи май”  са заделени 3,8 млн. лева по оперативна програма „Региони в растеж“, подраздел „Интегриран градски транспорт 2”. Освен ремонта на платното, ще бъдат подменени подземните комуникации и ще бъде поставена нова маркировка. „Голямата ни цел е да бъдат изцяло обновени основните пътни артерии в Аспарухово – каза градоначалникът. Имаме избран изпълнител за ремонта и на бул.“Народни будители“.

 

Там върви проектиране и след няколко месеца ще започнат строителните дейности. Предвид това, че се намираме непосредствено до Аспаруховия парк, на следващата сесия на Общински съвет имаме готовност да входираме и устройствения план на район Аспарухово. Вярвам, че тук ще бъде втората Морска градина на Варна - уикална природна даденост, широка плажна ивица, граничеща с прекрасна зелена зона – допълни Портних. Той използва случая, за да благодари на министъра на земеделието и храните за активното съдействие по отношение на изграждането на Рибарското пристанище. До месец ще мине одобрението, след което след края на активния летен сезон, през есента, ще започне активното изграждане.

 

По думи на кмета, председателят на Българската аутсорсинг асоциация  е потвърдил, че на 8 и 9 юни Варна ще бъде домакин на среща на аусорсинг компаниите. „Около 4000 човека работят в този сектор и ние сме мотивирани да разработим потенциала на града ни на база на 6-те ни университета и 40 000 студенти. Наред с морската индустрия и туризма, това е перспективен сектор на икономиката, в който съм убеден, че нашият град може да се наложи като лидер. Не случайно преди няколко седмици  Варна бе избрана от Европейската комисия за един от 30-те града в Югоизточна Европа, които ще получат подкрепа за развитие на сектора с най-висок икономически потенциал – дигиталният. Това е огромно признание за нас“ – допълни Портних. 

Ели Маринова

Снимки Пламен Гутинов

 

Четете още: Възрастен велосипедист е в болница след инцидент в Провадия

 

Коментари

Новини Варна