IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
11:23 | 18 април 2018
Обновен: 19:32 | 21 март 2024

Вероятно чужд кораб е изхвърлил трупът на крава, открит на плажа във Варна (СНИМКИ)

Животното няма маркировка на ухото, т.е. не е минало ветеринарен контрол и собственикът му не може да бъде установен

По материала работи: Борис Проданов
Вероятно чужд кораб е изхвърлил трупът на крава, открит на плажа във Варна (СНИМКИ)

Труп на теле беше намерен край четвърта буна на варненския плаж. Животното очевидно се е удавило, посочи експерт от Областната дирекция по безопасност на храните.

 

По-тревожното обаче е, че няма идентификационна маркировка на ухото, което значи, че телето не е минало ветеринарен контрол.

„Телето е на видима възраст 7 – 8 месеца, липсата на маркировка не ни позволява да установим собственика. Оградили и обезопасили сме мястото до идването на екарисажа“, каза експертът.

Според него е възможно телето да е било отглеждано незаконно в частен крайбрежен имот около Варна и при излизането си на паша, да е настъпило удавянето.

По наша информация в Пристанище Варна и на рейда в последното денонощие не е имало кораб, превозващ добитък. Експертите предполагат още,че не е изключено животното да е умряло на борда на преминаващ кораб и изхвърлено зад борда.

 

Абсурд е да се разбере откъде идва животното, след като няма ушна марка, синтезира ситуацията шефът на отдел „Здравеопазване на животните“ в областната дирекция по безопасност на храните във Варна д-р Даниел Денев. Когато подобен труп се намери, той трябва по възможно най-бързия начин да се изпрати в Екарисажа за унищожение. В сферата на догадките е откъде може да е дошло телето, след като не е било маркирано, каза още д-р Денев.   Борис Проданов

Ставри Таргов

 

Снимки Пламен Гутинов

 

Още по темата: Трупове на овце изплаваха на плажа в Аспарухово

Коментари

Новини Варна