IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
12:29 | 5 юни 2018
Обновен: 19:16 | 15 май 2024

За 5 месеца войната на пътя взе 10 жертви във Варна

Тежките катастрофи са 58

По материала работи: Слав Велев
Новата преносима камера работи с лазер и може да засече нарушения от разстояние 600 метра.

10 души загинаха при пътно-транспортни произшествия(ПТП) във Варна от началото на годината. Жертвите са с 1 повече в сравнение със същия период на м.г., съобщи на брифинг Петко Камбуров, началник сектор „Пътна полиция“.

 

ПТП са общо 1 132, като тях 58 са тежки. 44 специализирани контролни акции е провела „Пътна полиция“ от началото на годината, каза още Камбуров. Те са за превишена скорост, употреба на алкохол и наркотици. Специализирана акция се провежда и за любителите на мотоциклети. При тях са установени 83 нарушения, съставени са 70 акта и са наложени 11 глоби. Прекратените регистрации са 20.

 

386 шофьори са с отнети книжки заради сериозни нарушения и неплатени в срок глоби. 186 са били спипани да карат пийнали. Други 36 са шофирали пък след употреба на наркотици. Специализираните контролни акции ще продължат активно и през летния сезон, предупреди Камбуров. Той каза също, че се разчита вече и на преносими камери, т.нар. триноги, които се поставят на места на концентрация на ПТП. Устройствата работят с лазер и трудно могат да бъдат засечени с детектори.

 

СТАВРИ ТАРГОВ

 

Снимка авторът

Коментари

Новини Варна