IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
14:03 | 19 юли 2018
Обновен: 21:07 | 17 април 2024

Кампания ще събира детски книжки за уличната библиотека Рапана

Може да се включите в инициативата през уикенда

По материала работи: Слав Велев
снимка: Ели Маринова

Кампания за обновяване на книжния фонд на уличната библиотека „Рапана“ подготвят инициативни варненци. Този път акцията е за събиране на детски книжки и организирана от клуб „Фантазия“  и ще се проведе в събота – 21 юли на Рапана до Слънчевия Часовник. Това каза Боян Симеонов, един от основателите на уличната библиотека.

 

На 22 юли ще има още една инициатива за предаване на книги. Доброволците могат да оставят най-различни книги, както и списания.

 

„Радостното е, че вече се подхващат инициативи и от други граждани, не само от нас, което е в основата на цялостната ни идея, сподели Боян. През следващата седмица предстои ново зареждане, закупени са и нови книги. Има възрастни хора, които не могат да се придвижват до Морската градина, но имат желание да дарят книги. Те се свързват с нас и им помагаме да пренесем даренията им. Съоръжението е конструирано с доста голяма площ и за да се запълни изцяло са нужни около 1000 книги. И с фонд от 200-300 издания обаче също може да се говори за добро зареждане. Добрата новина е, че понякога идват книжни пратки и от други селища. Поставени са наскоро и нови табели и осветление, което във вечерните и нощни часове прави мястото на входа на Морската градина особено очарователно“ – каза още Боян Симеонов.

 

Библиотеката беше открита през лятото на миналата година и няколкократно беше разграбвана. Причината за това е, че няма контрол върху уличната библиотека и се разчита на съвестта на ползвателите.

Ели Маринова

Снимка авторът

 

За 2 седмици данъчните във Варна са затворили временно 15 обекта

Коментари

Новини Варна